BLESSUREPREVENTIE

Wij kunnen ons laten tapen of masseren als we geblesseerd zijn, maar het is beter om dit allemaal te voorkomen. Veel blessures kunnen voorkomen worden als we onze leefwijze aanpassen. Je ziet dat een topsporter die een goede begeleiding krijgt veel minder vaak geblesseerd is dan een sporter die dit niet heeft.

Vaak beginnen de amateursporters minder goed uitgerust aan een wedstrijd. Dit kan komen door werk, maar ook door te weinig rust door feestjes, visite en dergelijke.Vermoeidheid is een van de grootste veroorzakers van sportblessures bij de amateur.  Ook vaak het te snel weer starten met sporten na een blessure zonder goede begeleiding is een oorzaak van een langere blessure. Ook overtraining door te weinig rust komt vaak voor. Zorg voor een goede nachtrust.

Ook de kennis over voeding en de voedingswaarde van sommige producten kan lijden tot blessures. Soms zelfs tot verlammingen. Vaak is het nodig bij te veel blessures contact op te nemen met een diëtiste of met het Consultatiebureau voor de voeding. Bij voeding nemen we ook het drank en doping gebruik even mee. Ook hierdoor kunnen extra blessures komen. Een topsporter neemt zeker voor de wedstrijd geen alcohol en zeker geen doping. Als jij je lijf respecteert,  probeer je dit ook te voorkomen.

En dan kan de goede training een heleboel blessures voorkomen. Goede looptechnieken, goede warming-up en een goede cooling-down is zeker noodzakelijk voor een goed verzorgd lijf. Ook een aantal stretchoefeningen zijn zeker niet vreemd.  Je spieren hebben de tijd nodig om op te warmen, maar zeker ook weer om af te koelen. Vergeet dus niet om dit voor en na elke wedstrijd te doen. Dan neem je een goede douche van warm naar lauw zodat je spieren langzaam af kunnen koelen.

Verder is het ook heel verstandig om je na afloop van een wedstrijd of  zware training te laten masseren door een sportmasseur om je afvalstoffen sneller kwijt te raken, kramp te voorkomen en je spieren weer in topconditie te brengen.

Hou je van je lijf, verzorg het dan goed!

OPENINGSTIJDEN

CONTACTGEGEVENS

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • LinkedIn App Icon

MAANDAG TOT EN MET WOENSDAG

08.00 - 12.30 14.30 - 18.30

DONDERDAG EN ZATERDAG ALLEEN VOOR SPOED 

 

VRIJDAG EN ZONDAG GESLOTEN

OVERIGE DAGEN OP AFSPRAAK

Aangesloten bij:

Stationsstraat 3

4675CG Sint Philipsland

gorissenwilma@gmail.com

Tel: 0640349543

 

Klachten

Prijslijst

Privacy 

Verklaring