Artrose behandeling

ARTROSE AAN VINGERS EN TENEN

 

Artrose aan vingers en tenen kunnen ervoor zorgen dat u veel pijn heeft bij het bewegen van handen of voeten. Soms is het zo erg, dat vingers gaan vergroeien. Dat er knobbels op komen. En scheeftrekken. Dit kan lijden tot pijn, soms minder maar ook vaak in erge mate. Vaak lijdt dit echt tot een belemmering in iets vasthouden, openen. Maar ook in de aankoop van schoenen.

 

Als u vingers of voeten niet meer goed kunt bewegen, komt er vochtophopingen in. Dit zorgt er weer voor dat de pijn wordt verergerd en dat u minder gaat bewegen. Terwijl het eigenlijk juist zo belangrijk is dat u ze beweegt, want dit zorgt weer voor minder vocht. U geraakt in een cirkel.

 

Het is mogelijk om vingers en tenen te dry needlen. De naalden zorgen ervoor dat de doorbloeding terugkomt in spieren en botten. Door daarna de vingers of tenen te masseren, lymfedrainage toe te passen en indien nodig zo te tapen dat het vocht verdwijnt, krijgt u weer meer bewegingsvrijheid. Wat dan ook weer automatisch ervoor zorgt dat er minder pijn is.

 

Maak gerust eens een afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken, zodat u weer beter kunt bewegen.

ARTROSE BEHANDELING VOOR DE KNIE EN HEUP

Artrose wordt in de volksmond slijtage genoemd. Artrose is een

afwijking, misvorming aan een gewricht en wordt tot de

reumatische aandoeningen gerekend. Iedereen krijgt hier met de

tijd last van. Soms in mindere en soms in heftige mate. Het is een

slijtage van het kraakbeen, dat tussen de botten zit. Bij iedereen

slijt dit in de loop der jaren.

 

Heeft u last van versleten knieën of heupen? Dit wordt artrose

genoemd. Artrose is een veelvoorkomende en tot beperkingen

leidende gewrichtsaandoening. Hier zijn verschillende gradaties in. In de beginnende gradaties is het mogelijk om door een massage de pijn te verlichten. Zodat u weer kunt gaan bewegen, wat ervoor zorgt dat de pijn minder wordt en de slijtage op een laag pitje wordt gezet.

 

Zijn uw knieën en/of heupen stijf en stram? Heeft u moeite met opstarten nadat u gezeten of gelegen heeft? Soms is een knie of heup zodanig aangetast dat hij vervangen moet worden. Dan krijgt u een kunstknie of heup. Soms wordt dit uitgesteld omdat u te jong bent. Vaak geeft dit veel pijn en is heel vervelend.

 

Hiervoor is er een mooie behandeling bedacht. Deze behandeling zorgt ervoor dat uw knie of heup weer beter kan bewegen. Hierdoor wordt de pijn vaak aanzienlijk minder. En kunt u de tijd die nodig is tot de nieuwe knie of heup beter overbruggen.

 

Bij deze behandeling wordt uw boven-, onderbeen, knie, heup en bil gemasseerd en door bepaalde gewrichtstechnieken en oefentherapie weer beweging in de gewrichten gebracht. Uw knie of heup wordt hierdoor weer soepel.

Soms wordt ook dry needling, of taping toegepast. Dit altijd in overleg met de cliënt. Ook wordt de cliënt aangeleerd om zelf te tapen, zodat thuis behandeling mogelijk is. Maakt u een keertje een afspraak, zodat we samen de behandeling kunnen bepraten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPENINGSTIJDEN

CONTACTGEGEVENS

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • LinkedIn App Icon

MAANDAG TOT EN MET WOENSDAG

08.00 - 12.30 14.30 - 18.30

DONDERDAG EN ZATERDAG ALLEEN VOOR SPOED 

 

VRIJDAG EN ZONDAG GESLOTEN

OVERIGE DAGEN OP AFSPRAAK

Aangesloten bij:

Stationsstraat 3

4675CG Sint Philipsland

gorissenwilma@gmail.com

Tel: 0640349543

 

Klachten

Prijslijst

Privacy 

Verklaring