Sportpsychologie

 

Sportpsychologie bestudeert gedrag in situaties van sport en bewegen. Sportpsychologen houden  zich onder andere bezig met het verzorgen van mentale training en coaching van (top)sporters, (top)teams en (top)coaches. Het uitgangspunt daarbij is dat er vier groepen van factoren zijn die samen bepalen hoe goed een sporter presteert: fysieke, technische, tactische en mentale factoren. Bekende mentale factoren die invloed kunnen hebben op de prestatie van sporters zijn bijvoorbeeld: zelfvertrouwen, motivatie, concentratie, doorzettingsvermogen, mentale weerbaarheid, omgaan met tegenslagen, wedstrijdspanning en angst in sport. In teams komen daar elementen bij als: teambuilding, collectief zelfvertrouwen, communicatie en leiderschap (van de coach, maar ook door andere groepsleden).

 

Een sportpsycholoog kan een sporter helpen door hem te leren een aantal mentale technieken in te zetten om deze factoren te beïnvloeden. De meeste van deze technieken zijn onder te brengen in: doelen stellen, ontspanning, verbeelding en gedachtencontrole. Het doel van de begeleiding door een sportpsycholoog is om de sporter te leren om zijn mentale toestand continu optimaal te regelen.

Maar de technieken die toegepast worden hebben ook hun effect op mensen die geen sporter zijn maar een verminderd zelfvertrouwen hebben, gespannen zijn of willen omgaan met tegenslagen. Het gaat om de mentale training om weer lekker in je vel te zitten, want het fysieke, mentale en emotionele moet in balans zijn, want dan voel je je pas lekker.

Maak gratis de persoonlijkheidstest door hier te klikken om een beter inzicht in jezelf te krijgen.

De mentale trainingen worden gegeven binnen Sportmassage Wilma door de praktijk gerichte HBO sportpsycholoog Theo Gorissen

OPENINGSTIJDEN

CONTACTGEGEVENS

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • LinkedIn App Icon

MAANDAG TOT EN MET WOENSDAG

08.00 - 12.30 14.30 - 18.30

DONDERDAG EN ZATERDAG ALLEEN VOOR SPOED 

 

VRIJDAG EN ZONDAG GESLOTEN

OVERIGE DAGEN OP AFSPRAAK

Aangesloten bij:

Stationsstraat 3

4675CG Sint Philipsland

gorissenwilma@gmail.com

Tel: 0640349543

 

Klachten

Prijslijst

Privacy 

Verklaring